AJANKOHTAISTA

KIERRÄTYSKESKUS

-->KAUPPAPAIKKA

MATKAHUOLTO

HALLITUS

JÄSENET

HISTORIAA

GALLERIAT

YHTEYSTIEDOT

Mäntyharjun Työttömät ry
Kauppatie 1-3
52700 MÄNTYHARJU
Puh: 044 056 6361

© 29.10.2018

AJANKOHTAISTA

Tiedote

Mäntyarjun Työttömät ry on aatteellinen, voittoa tavoittelematon yhdistys. Mäntyharjun Työttömät ry ei saa minkäänlaista rahoitustukea euroakaan mistään.

Tiedossamme ei ole Mäntyharjun kierrätyskeskuksen lisäksi Suomessa ainoatakaan kierrätyskeskusta, mikä toimisi 100 % omalla rahoituksella, ilman minkäänlaista, julkista tai ulkopuolista rahoitusta.

Kirpputorien, Huuto.net:n, Tori,fi:n jne. hintoja ei voi suoraan verrata kierrätyskeskuksen hintoihin: yksityiset myyjät voivat kaupata omia, käytettyjä tuotteitaan ilman arvonlisä- ja tuloveroa. Sekä ilman toimipaikka- ja henkilöstökustannuksia.

Mäntyharjun kierrätyskeskuksessa myytävissä tuotteissa kaikissa on arvonlisäverokanta 24 %. Pääosin kustannukset syntyvät palkkauskustannuksista, joissa ei ole alv:n vähentämismahdollisuutta.

Vaikka tuotteet saammekin ilmaisina lahjoituksina, niin niistä syntyy meille paljon erilaisia kustannuksia, kuten esim. palkkakustannukset, vuokrakustannukset, kirjanpitokulut, puhelimet, nettiyhteydet, pankkikorttimaksujen ja käteisen rahan käsittelykulut, ajoneuvokulut (polttoaineet, renkaat, kirjaukset, vakuutukset, verot, hankintahinta jne.), vakuutusmaksut (toiminnan vastuu- ja oikeusturvavakuutukset, tapaturma- ja ryhmähenkivakuutukset), jätehuolto (asiakkaat tuovat myös täysin käyttökelvotonta tavaraa, vastaanottotilanteessa ei kaikkea pysty huomaamaan, joten jätekustannukset tältä osin ovat n. 450 €/kk).

Toiminnan laajuus ja vastuukysymykset edellyttävät vähintään kolmen ohjaajan palkkaamisen. TES määrittelee vähimmäispalkkatason. Bruttopalkan lisäksi työnantajan maksettavaksi tulevat palkan sivukulut, joista työnantajan osuus on n. 26 %. Tämän lisäksi mm. työterveyshuollon järjestämisestä aiheutuu kustannuksia.

Kierrätyskeskuksen myyntitulot eivät koskaan ole riittäneet kuluihin. Aiemmin olleet hyvinkin alhaiset hinnat on katettu muilla toimintatuotoilla. Mäntyharjun kunnan ja Essoten viimeaikaisten ratkaisujen ja päätösten vuoksi muut palvelutuottomme ovat dramaattisesti vähentyneet, joten yhä suurempi osa kuluista on katettava kierrätyskeskuksen myyntituotoilla.

Kunnan johdon ja useamman luottamushenkilön kanssa on käyty neuvotteluja useita kertoja taloustilanteen parantamiseksi. Suoranaisesti rahaa emme ole pyytäneetkään, vaan vuokratukea tai mahdollisesti hyviä ideoita kohentamaan taloudellista tilannettamme. Nämä keskustelut eivät kuitenkaan ole tuottaneet tulosta.

Mäntyharjussa 12.09.2018
Mäntyharjun Työttömät ry
Hallitus

 

© 29.10.2018